Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

събота, 30 април 2011 г.

Порк СтроганоФФ



Това е варианта на "Бьоф Строганоф",но приготвено със свинско месо. Получи се много вкусно и вече е в тефтерите с одобрените ястия от любимите ми хора.

Продукти:
500 - 700 г. свинско, нарязано на хапки или на ивички
300 г. гъби печурка
1 голяма кофичка заквасена сметана
глава лук
олио
сол

В дълбок тиган се задушава в малко олио наситнения лук. Добавяме почистените, измити и нарязани (ако има нужда) пресни гъби. След като са се задушили и омекнали, изваждат се с решетъчна лъжица. Бульонът от гъбите се изважда също в купичка. В същия тиган слагаме нарязаното свинско месо и запържваме леко. Ако се отдели сок, също го слагаме в купичката с булцона от гъбите. С тази смес разреждаме сметаната, да се получи сос. Връщаме лука и гъбите при месото и добавяме соса. Оставяме да се готви на умерен огън. Ако е необходимо се долива още малко вода или бульон, да са покрити месото и гъбите. Накрая,когато месото е готово, сосът се сгъстява с 1-2 лъжици брашно. По желание овкусете с черен пипер и добавете сол на вкус.
Подходяща гарнитура са задушени или пържени картофи.

източник: sladka hapka от Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...