Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 25 април 2011 г.

Картофи с гъби, куркума и крем-супа



У дома обожаваме много картофи и гъби. Няма значение как са приготвени- самостоятелно или заедно. Наскоро моята сестра ни гости с това ястие и много ни се услади. Не ми беше идвало на ум да използвам крем-супите за сос, вместо да го приготвям отделно. Сега обаче имам и по-лесен вариант :)
Използвах около 1 кг картофи (разбира се количествата са приблизителни, според броя на хората и предпочитанията)
200 грама пресни печурки (количеството и тук може да варира) 1/2 пакетче куркума или до получаване на наситено жълт цвят 1 крем-супа от картофи, картофи с гъби на Магги сол на вкус може и черен пипер по желание

В йена наредих обелените и нарязани на по- дебели колела картофи. Почистих гъбите, нарязах ги на филийки и леко ги задуших в малко мазнина. Полуготовите гъби прибавих при картофите. Поръсих с куркума до наситено жълт цвят. Посолих малко и леко наръсих с черен пипер. Добавих около 1 кафяна чаша вода(ако е малко,може да долеете още мъничко) и сложих картофите да се пекат до полуготовност. Когато ми се стори, че бяха леко поумекнали, извадих ги и полях с крем-супата , разтворена с 400 мл вода. Отново ги сложих да се запекат до пълна готовност. Ако желаете можете да поръсите с настърган кашкавал. Ние ги предпочитаме без него и по-запечени.

1 коментар:

  1. И това си струва да се опита.... Подходящо е както за вегетарианци, така и за гарнитура на печено пилешко месо.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...