Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

събота, 30 април 2011 г.

Бърз икономичен сладкишМного бърз и евтин сладкиш, като за пред заплата. Обикновено винаги го приготвям непринудено,спонтанно, когато вкъщи кажат, че им се яде нещо сладко. Продуктите почти винаги се намират из къщи ,а времето за разбъркване е много кратко.
Най ми е вкусен с домашно сладко от череши. Имах една партида домашно сладко, получи се по-рядко. За този сладкиш се оказа най-подходящо. Опитвала съм и със сладко от дюли и смокини. Определено с по-сочно сладко е по-добре.

Продукти:

2 кафяни чашки кисело мляко
2 кафяни чашки захар
1 кафяна чашка олио
4 кафяни чашки брашно
1 бакпулвер
какао
сладко от череши,смокини или друго сочно сладко, не сухи мармалади
по желание натрошени орехи

Всичко се разбърква с дървена лъжица или тел. Изсипва се в намазнена и набрашнена малка тавичка. Ако нямате какао, можете да оставите сладкиша бял. Върху суровия сладкиш правите решетка от сладкото, може да се посипят и орехи.
С тази смес можете да направите и малки кексчета, като смес се сипва до половината, а по средата се слага сладкото. пече се на 200 градуса .Проверявам с клечка дали е изпечен.

източник: не съм отбелязала точния източник, а само,че е от форум

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...