Прекрасно ухаещи питчици, много пухкави и вкусни. Разбира се отново измених някои съставки от оригиналната рецепта, но резултата е фантастичен.
500 гр брашно
250 мл вода
1 с.л. сол
1 с.л. мед ( замених със захар)
1 пакетче суха мая ( винаги използвам мая на кубчета)
2 с.л. олио
4 скилидки счукан чесън
100 грама настърган кашкавал
Разтварям маята във водата заедно със захарта и малко брашно за кашичка. Оставям да шупне. Замесвам средно меко тесто и отново го оставям да втаса. Готовото тесто го премесвам за кратко и оформих питчици с големината на ябълка. Разбира се може и по-големи, но аз предпочетох тази големина. Наредих ги в намазана с мазнина и леко набрашнена тава. Оставям се около 15 минути да втасат леко, намазах ги с жълтък и се пекат на умерена фурна-около 200°С.
От това количество тесто ми излязоха 16 питчици.
Източник : Радена Маркова-Хайрула от сп. Кулинарен журнал
Къде се слага чесъна и кашкавала?
ОтговорИзтриванеВсичко е в тестото.
ОтговорИзтриване