Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 18 април 2011 г.

Питки с чесън и кашкавал


Прекрасно ухаещи питчици, много пухкави и вкусни. Разбира се отново измених някои съставки от оригиналната рецепта, но резултата е фантастичен.

500 гр брашно

250 мл вода

1 с.л. сол

1 с.л. мед ( замених със захар)

1 пакетче суха мая ( винаги използвам мая на кубчета)

2 с.л. олио

4 скилидки счукан чесън

100 грама настърган кашкавал

Разтварям маята във водата заедно със захарта и малко брашно за кашичка. Оставям да шупне. Замесвам средно меко тесто и отново го оставям да втаса. Готовото тесто го премесвам за кратко и оформих питчици с големината на ябълка. Разбира се може и по-големи, но аз предпочетох тази големина. Наредих ги в намазана с мазнина и леко набрашнена тава. Оставям се около 15 минути да втасат леко, намазах ги с жълтък и се пекат на умерена фурна-около 200°С.

От това количество тесто ми излязоха 16 питчици.





Източник : Радена Маркова-Хайрула от сп. Кулинарен журнал

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...