Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 25 април 2011 г.

Вита баница с одрински кори



Бях слушала много добри отзиви за тези кори и скоро ги намерих в кварталния магазин. Веднага реших да ги изпробвам. Наистина се оказаха много хубави, баницата стана мека,пухкава и с вкус на домашно точена.
Варианти на приготвяне на вита баница има безброй. Но докато се чудех как да я приготвя този път, реших да навия корите със сместа за обичайно приготвяната от мен наложена баница. Моята майка, когато точи,винаги слага само натрошено сирене и сега се зачудих дали ще се получи добре със смес. Но не съжалих за пробата. Получи се вкусна и мека баничка.
В една купа натроших около 200 грама сирене, добавих още 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 1 бакпулвер, разтворен в киселото мляко, 1/2 чаена чаша олио
Всичко смесих в купата и с получената смес поръсвах всяка една кора. Навивах ги на руло и ги наредих в намазнена тава. Ако ви е останала смес може да полеете баницата отгоре. Пече се на предварително загрята умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...