Необходими продукти:
500 гр.кайма смес (75% телешко, 25% свинско)
2 яйца
2 филии стар хляб
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка
1/2 връзка магданоз
3 стръка пресен лук
5 с.л. зехтин
6 сварени яйца
галета за паниране
100 гр. кашкавал
Хлябът се накисва в студена вода. След като омекне напълно, се изстисква. Лукът и магданоза се нарязват на ситно. Заедно с другите продукти се замесва кайма, която се оставя да почине половин час. Разделя се на 6 равни части, във всяка се слага по eдно сварено и обелено яйце, оформят се на топки и се панират в галета.
Нареждат се в намазана със зехтин тава или грънец. Поръсват се със останалия зехтин,налива се около 150 мл. вода и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се във фурна на 200 гр. до зачервяване на кашкавала.
Благодаря на bordovski от Гответе с мен. Правила съм кюфтета с плънки, но никога само с варено яйце. Получи се също много вкусно. По този начин успяхме да изядем всички останали великденски яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар