Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

сряда, 27 април 2011 г.

Очите на ламята






Необходими продукти:

500 гр.кайма смес (75% телешко, 25% свинско)
2 яйца
2 филии стар хляб
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка
1/2 връзка магданоз
3 стръка пресен лук

5 с.л. зехтин
6 сварени яйца
галета за паниране
100 гр. кашкавал


 Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва в студена вода. След като омекне напълно, се изстисква. Лукът и магданоза се нарязват на ситно. Заедно с другите продукти се замесва кайма, която се оставя да почине половин час. Разделя се на 6 равни части, във всяка се слага по eдно сварено и обелено яйце, оформят се на топки и се панират в галета.


 Нареждат се в намазана със зехтин тава или грънец. Поръсват се със останалия зехтин,налива се около 150 мл. вода и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се във фурна на 200 гр. до зачервяване на кашкавала.





Благодаря на bordovski от Гответе с мен. Правила съм кюфтета с плънки, но никога само с варено яйце. Получи се също много вкусно. По този начин успяхме да изядем всички останали великденски яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...