Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

сряда, 27 април 2011 г.

Ветрило от патладжани


Това интересно ястие обра овациите у дома миналото лято. Обичам да ям патладжани, но са много малко начините, по които ги приготвям. Най-често ги предпочитаме на кьополу или пържени. Но този оригинален вариант не само е много красив и представителен, но и много вкусен.

Необходими са ви:
2-3 патладжана,не много дебели
около 200-250 грама сирене
3-4 домата според големината им
1 глава чесън
магданоз
50 мл олио (аз поливам леко отгоре)

Патладжаните се почистват от дръжките, измиват се и се разрязват на филийки, но не до края. Да се получи като ветрило. Оставят се накиснати поне 30 минути в подсолена вода, за да си пуснат горчивия сок. След това ги отцеждам леко. Между всеки резен патладжан поставям филийка сирене, кръгче домат и скилидка чесън. Извивам леко патладжаните, да може да застанат легнали и ги нареждам в намазнена тава. Поливам отгоре на тънка струйка малко олио и доливам една чашка вода. Пекът се на 200 градуса. Към края им настъргвам кашкавал и допичам още малко до готовност на кашкавала. При сервиране се поръсват с магданоз.
Възползвах се от съвета в оригиналната рецепта и в празните пространства около патладжаните сложих картофи,посолени и с малко черен пипер. Добиват страхотен вкус.

Източник: Pep-4o

1 коментар:

  1. Винаги качваш апетитни неща на които не мога да устоя.Ще го изпробвам и аз.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...