Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 28 април 2011 г.

Пица-охлювчета



Ровейки се из дебрите на кулинарните блогове една късна вечер, попаднах на тази красота. Не ми трябваше много време за чудене и на другия ден запретнах ръкави, замесих тесто и изненадах близките си с нов шедьовър.
Като всяка пица и тук има възможност за импровизация и най-вече според наличните продукти в хладилника. В моя случай не разполагах с много кашкавал и реших да го спестя като не го добавих в охлювчетата. Имаха малко по-беден вкус, но следващия път ще компенсирам. Това, разбира се, не попречи на добрия вкус. Напротив, пицата свърши за отрицателно време.

Тестото за пицата е същото като кифличките-калцонета, но може да бъде направена с всяко друго ваше любимо тесто или готово.

Плънка:
може да сложите всичко по ваш вкус или каквото имате в хладилника. Моят вариант е с доматено пюре, кренвирш, малко филе, маслинки, гъби и кашкавал.

За охлювите:
варени яйца, топено сирене и кашкавал (това е в оригинала на рецептата). Както споменах по-горе , използвах само ситно нарязани варени яйца. Пак стана вкусно, но малко по-бедно. Така че можете да импровизирате и тук.

Оформяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Тестото се разделя на 2 топки. Едната топка се точи на кора с големина около 4 см по-малко от чинията, в която ще се сервира. При мен тавата и чинията за сервиране бяха с един размер. Така че се водех по големината на тавата.
Намазвате и набрашнявате тавата и пренасяте кората.
Втората кора се разточва по възможност на правоъгълник. Ако не сте успели да я оформите точно, изрежете с ножа и оформете след това правоъгълника. Необходими са ни ивици широки около 4 см. В края на парчето слагате от преварително приготвената ви плънка, завивате само веднъж, отрязвате тестото и полученото рулце го поставяте в тавата, така че половината от него да лежи върху основната кора (да са застъпени). Нареждат се не много плътно едно до друго. Когато са наредени всички охлювчета, цялата пица се намазва с доматено пюре, лютеница или смес и от двете. Гарнира се пожелание и обилно се наръсва с настърган кашкавал. Рулцата също се намазват отгоре.
Готовата пица се слага в студена фурна да се пече на 200 градуса. Докато загрява фурната, пицата ще втаса.




Източник: Pep-4o

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...