Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 май 2011 г.

Домашни курабии



Това е стара рецепта от моята майка. Доста сполучливи обикновени курабии.

Продукти:
5 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. стопена мас
1 ч.ч. кисело мляко
2 пак.ам.сода
1 к.л. хлебна сода
кората на 1 лимон или 1-2 ванилии
брашно за меко тесто (нямам навика никога да меря количеството му)

Амонячната сода и хлебната сода предварително се погасят в киселото мляко. С останалите продукти се замесва меко тесто. Престоява 1 час. Точи се кора дебела 0.5 см. Режат се с чаша или фигурки . Нареждат се в намазнени тави. Преди печене се мажат с разбит жълтък и се посипват с кристална захар. Пекът се на 200 градуса до бледорозово. Още топли се слагат в съд с капак да се задушат.

1 коментар:

  1. Напомниха ми детството тези курабии!
    Нин,взимам си една!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...