Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

събота, 28 май 2011 г.

Карамелова баница



Поредната вкусотия на Иван Звездев. Без да му правя реклама, но досега винаги съм оставала доволна от неговите рецепти.
Баницата е с наситен карамелов вкус, подплътен с домашна юфка. У дома се изяде за броени минути и вече ни е фаворит.

Продукти:

100 гр. юфка
9 яйца
1.5 л прясно мляко
500 гр. захар
1 бучка краве масло
1 ванилия

За карамела: 200 гр. захар

Поставяме юфката във фурна, загрята на 130 градуса, заедно с кравето масло. Изсушаваме я докато придобие златист цвят и стане хрупкава. В загрят тиган изсипваме захарта, разбъркваме енергично, карамелизираме. Разстиламе я в тава за печене, отгоре поръсваме юфката. В купа разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото, захарта и ванилията. Заливаме върху юфката. Печем на 180 градуса в продължение на 30 мин. След като я извадим от фурната, изчакваме 60 мин, режем и я поднасяме студена.


2 коментара:

  1. Мммм,да имаше сега едно парченце,изглежда много изкусително,Нинче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз правя подобен, но този с карамел ми изглежда по-добре:)
    Ако искаш погледни моя какъв е... по-обикновен, но пак е вариант:)
    http://benita-roshita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2902.html
    Приятен ден:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...