Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 май 2011 г.

Настърган сладкиш



Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2 ванилии
4 ч.ч. брашно
2 ч.л. хлебна сода

За намазване: мармалад и орехи

Замесва се тесто и се разделя на 2/3 + 1/3 . Двете трети тесто се разстила в намазнена правоъгълна тавичка. Отгоре се намазва обилно с мармалад, размесен със счукани орехи. Може да добавите и настъргани ябълки. Останалата 1/3 част се омесва с още 1/2 ч.ч. брашно. Трябва да се получи по-твърдо тесто, което се настъргва на едро ренде върху мармалада. Разпределя се равномерно навсякъде. Пече се на 200 градуса до порозовяване. Нарязва се докато е топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...