Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 май 2011 г.

Кокошка с картофи яхния



Продукти:

1 кг картофи
1 пиле (в случая домашна кокошка)
1 гл.лук
300-400 гр. домати консерва
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
джоджен
сол на вкус
бульона от свареното пиле

Сварете пилето и го обезкостете. Бульонът се прецежда.
В тенджера с малко мазнина (около 50 мл) задушете ситно нарязаната глава лук. Когато лука омекне, добавете обелените, измити и нарязани на едро картофи. Леко запържете за 3-4 минути. Добавете брашното, разбъркайте добре да обере мазнината. Сложете червения пипер, доматите от консерва, нарязани на ситно. Долейте от прецедения бульон около 1 литър. Аз сложих малко бульон,останалото вода ,тъй като кокошката пусна много мазно и предпочетох да няма много мазнина в яденето. Ако се наложи, в процеса на готвене може да добавите още малко вода. Посолете на вкус и към края овкусете с джоджен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...