Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 29 май 2011 г.

Панирани палачинки



Много обичаме разни "гъдели" с чаша студена бира, особено в летните горещини. Правила съм и други вариации на пълнени и панирани палачинки или запечени. Тези много ми допаднаха и обезателно ще ги повторя отново, дори ще ги включа в подходящите топли предястия за гости.
Рецептата е от сп. "Меню", нямам представа има ли си друг автор. Ако желаете, можете да надникнете и в оригинала.

Продуктите са за 4 порции.
За палачинките
  • 1 яйце
  • 6 с.л. брашно
  • 250 мл газирана вода
  • 1/2 ч.л. сол
За пълнежа
  • 50 г сирене тип дунавия
  • 30 г топено сирене
  • 30 г пушено сирене
  • 2 с. л. настърган кашкавал
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • черен пипер на вкус
Панировка
  • 1 яйце
  • 2 с. л. брашно
  • 3 с. л. галета
  • 1 с. л.мак
  • 1 с. л. сусам
  • олио за пържене

Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки. Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета. (аз замених пушеното сирене и кашкавала с 50 грама пушен кашкавал). Количеството на продуктите за пълнежа ги увеличих малко, тъй като ми се видяха недостатъчни. Също така, реших да не ги завивам на пакетчета, а на рулца. Преметнах двата странични края навътре и навих на рулца. Плънката нанесох по цялата палачинка, за да се усеща.
Рулцата ( пакетчетата) се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата по ваш избор.

източник

2 коментара:

  1. Нина, много обичам палачинки във всякакви варианти - солени, сладки, американски, пържени, запечени и т.н..Твоите изглеждат наистина вкусни!

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно вкусни се оказаха и на другия ден. Но 4 палачинки бяха твърде недостатъчни за нас.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...