Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 19 май 2011 г.

Великденски курабийки



Една стара рецепта, изрязана от някой вестник и забравена с години. Дойде и нейния ред около приготовленията за Великден.
Най-щастлив се оказа помощник-готвача.



  • 4 яйца
  • 150 гр. масло
  • 2 к.ч. олио
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 коф. кисело мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1/2 ч.л. хлебна сода
  • 1 кг брашно
  • 1 ванилия
Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче. Прибавяме яйцата, захарта, олиото, маслото и ванилията. В киселото мляко разтваряме бакпулвера и содата. Омесваме меко тесто. Разточваме го на кора с дебелина 1 пръст. Изрязваме с формички курабии и ги нареждаме в намазнена тава. Отгоре ги намазваме с жълтък и поръсваме с кристална захар. Печем в силна фурна-220 градуса, до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...