Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 май 2011 г.

Питка



Рецептата за тази питка можете да намерите тук
Единствено оформянето е малко по-различно.

Втасалото тесто разделих на 3 топки като отделих едно малко парче за топка в средата. Леко ги премесих с брашно . Всяка от тях разделих на още 3. Разточих ги на правоъгълничета. Намазах ги с олио. Слагат се 3 едно върху друго и се навиват на руло. Режат се под ъгъл и се нареждат в намазнена тава легнали. Може да ги направите в два реда, застъпани. Зависи колко парчета ще ви се получат. Ако желаете, можете да разделите тестото само на 3 основни топки, но по другия начин ще ви се получат повече конци.
Оставете питката да втаса. Намажете я с разбит жълтък, може примесен с малко прясно мляко. Поръсете с мак или сусам и печете в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...