Много вкусни и лесни сладки бухтички. Рецептата е от старите тефтери на моята баба.
Продукти- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 ч.л. хлебна сода
- брашно за меко тесто (не съм мерила в грамажи)
От посочените продукти замесете меко тесто, да може да се разточва спокойно. Оставете около 1 час тестото да престои. Покрийте го с кърпа да не подсъхва. Разточете го на кора дебела около 0.5 см, като за курабийки. Изрежете ромбоидчета или други форми по желание. Бухтичките се пържат в дълбок тиган с повече олио. Ако количеството олио е малко, няма да се надуят много, ще са по-тънки. Отцедете готовите бухти на кухненска хартия. Поднесете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар