Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 20 май 2011 г.

Бъркани яйца със сирене



Сигурно огромна част от домакините знаят да приготвят това толкова просто ядене. И всяка една/един от нас си има свой начин на приготвяне. Аз също имах свой. Но една моя вече пенсионирана колежка ми каза малка тайна,с която яйцата да станат още по-вкусни. А именно, 1-2 супени лъжици водичка.
Обикновено ги приготвям на око. Но за тези, които немогат "на око", ще се опитам да напиша конкретни количества.

За 2 порции
2-3 с.л. олио
около 100-150 грама натрошено краве сирене
1 с.л. брашно
1-2 с.л. вода
4-5 яйца

В тиган загряваме олиото. Добавяме натрошеното сирене и изчакваме да се поразмекне. Когато сиренето се е размекнало изцяло, добавете 1 супена лъжица брашно и бъркайте, докато брашното не придобие лек кафеникав цвят. Изтеглете от котлона и добавете 1-2 лъжици вода. Разбъркайте добре, да се получи еднородна кашичка.Сложете отново на котлона и бъркайте 1-2 минутки, колкото да се смеси всичко много добре. Добавете яйцата, бъркайте непрекъснато до тяхната пълна готовност. Сервирайте яйцата поръсени с червен пипер.
Когато съм ги приготвяла без вода, прекалено много се усещаше вкусът на яйцата. Случвало ни се е да ни е тежка тази вечеря. Но откакто научих този вариант, ястието е по-леко, с не толкова тръпчив и тежък вкус.
Колкото и да си мислим понякога, че едно ядене е много просто, то винаги се оказва,че има тънкост за неговия още по-добър вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...