Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 май 2011 г.

Байганети със сирене


Много от вас може да се чудят какво е това байганети. Всъщност са най-обикновени панирани сиренца с паста "Пат-а-фри". По бургаски ,обаче, им казват "байганети"- нямам представа защо. Важното е,че са много вкусни и задължително трябва да имате под ръка изстудена бира.
Не съм сигурна дали това е най-правилният начин за приготвянето на тази паста, но това е моят начин

Използвам:
2 яйца
200 мл бира
Брашно около 300-400 грама
щипка сол, ако пълнежа е друг и има нужда.
200 гр сирене или друго по желание (колбас, кашкавал, шунка,гъби, зеленчуци)

Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на пухкав сняг. Жълтъците смесете с малко бира, добавете и малко брашно. Разбъркайте и продължете да редувате бира- брашно-бира... , докато не свърши бирата и не се получи гъста каша. Толкова да е гъста кашата,че след като се добавят белтъците, пастата да е с консистенция на малко по-гъсто палачинково тесто. Добавете белтъците бавно и внимателно с дървена или силиконова лопатка без много енергично да разбърквате. Необходимо е само да се поемат белтъците от другата смес.
Нарежете сиренето на малки кубчета. С лъжица потопете сиренцата в пастата и пържете в силно сгорещена маслена баня. Количеството мазнина за пържене трябва да е повече, за да плуват байганетите като се обърнат. Иначе стават като сплескани питчици. Пържете до бледо златисто. Готовите байганети отцедете с решетъчна лъжица и поставете върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

1 коментар:

  1. Ммммм,отдавна искам да си направя такива,благодаря ти за рецептата,Нина!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...