Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 20 май 2011 г.

Милинки по Ямболски



Продукти:
4 яйца
500 мл прясно мляко
2 с. л. захар
3 с. л. олио
20 гр. мая
800 гр. брашно

За заливката:

180 гр. масло
100 гр. натрошено сирене
1 с.л. сол
5 с. л. брашно
3 с. л. кисело мляко

Сваряваме прясното мляко и го оставяме да изстине. Маята размиваме в малко мляко, прибавяме я заедно със захарта и разбитите яйца в пресятото брашно. Омесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса. Премесва се и с потопени в мазнина ръце оформяме топчета колкото орех. Нареждаме ги едно до друго в намазнена тава и ги оставяме да втасат. През това време приготвяме заливката от разтопеното масло, сиренето, киселото мляко, солта и брашното. Изливаме върху втасалите милинки. Печем в умерена фурна на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...