Обожавам тази лесна и бърза гъбена кашичка. Като дете обичах само соса,а гъбите все подбутвах. С годините се научих да ценя и техния принос към това така простичко ястие.
Продукти:
- 300 грама печурки
- 2-3 с.л. олио
- 1-2с.л. брашно
- чубричка
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Почистете и измийте гъбите. Нарежете ги на филийки. Загрейте мазнината в тенджерката, в която ще готвите. Задушете гъбите до омекване. По принцип гъбите си пускат сок и според количеството му, добавям брашното. Първо добавете едната лъжица и ако има нужда, тогава втората. Брашното трябва да попие течността на дъното, така практикувам обикновено. Подправям с чубричката. Винаги слагам повече. Обичаме по пикантната храна. Малка щипка черен пипер добавете. Долейте около 1 литър вода. Варете кашата до сгъстяване и посолете на вкус. Ако прецените, че водата е малко, можете да долеете още малко по време на варенето. Горе- долу на око, колкото и не точно да звучи.
Най-вкусна е топла. Когато изстине се сгъстява, но при следващото ядене (ако е останало) можете да разредите с 1/2 к.ч. вода. Хубаво се разбърква, добавя се щипка сол, за да няма умит вкус и е завирате за 2-3 минутки.
много интересна рецепта...но според мен чубричката някак доминира над нежният аромомат на гъбките. добавянето на брашно от манатарка ще добави още по-силен аромат на гъби и по-добър финален край.по желание може да прибавите и ...малко дафиноф лист.малко казах ...за декорация в чинията струйка зехтин във формата на усмивка ще бъде добра презентация като на професионален ...начинаещ...не пропускай и зеленият акцент.
ОтговорИзтриванемного интересна рецепта...но според мен чубричката някак доминира над нежният аромомат на гъбките. добавянето на брашно от манатарка ще добави още по-силен аромат на гъби и по-добър финален край.по желание може да прибавите и ...малко дафиноф лист.малко казах ...за декорация в чинията струйка зехтин във формата на усмивка ще бъде добра презентация като на професионален ...начинаещ...не пропускай и зеленият акцент.
ОтговорИзтриванеЩе опитам и вашия вариант. Интересно предложение. Чубрицата може и да се намали-въпрос на предпочитание. Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриване