Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията
понеделник, 28 май 2012 г.
Ловджийско по сръбски
Моята половинка, намираща се на хиляди километри от дома, вдъхновена от мерака ми да творя в кухнята е решил да разнообрази блога ми. Явно тази мания за следене на кулинарни предавания, списания и подобни е завладяваща. Бях много приятно изненадана от това ново амплоа на съпругът ми и с ръка на сърцето признавам, че видимо се е справил много добре.
Снимките не са с идеално качество, но ми е забавно да гледам как в ремаркето на един ТИР може да се сготви с ограничени прибори и в лоши битови условия. А крайния резултат е "облизване на пръстите".
Рецептата е адаптирана от 24kitchen, в частност рубриката "Вкусно с Ненад". Ненад е сърбин (дано не бъркам) и ястията които предлага са близки до нашите вкусове. Нали сме славянски народи. Всичко сръбско е и по нашенски вкусно.
Точни количества на продуктите не ми бяха предоставени. Правено е малко "на око" и това не бива да ви притеснява. Ястието търпи всякакви интерпретации и всичко зависи от вашия вкус. Важна е идеята.
Необходими продукти:
2 свински котлета
100-150 гр бекон
1 - 2 кисели краставички
2 варени яйца
черен пипер
сол на вкус
червен пипер
1 кубче бульон - може пилешки, зеленчуков
пържени картофи за гарнитура
Начин на приготвяне:
Сварете 2 яйца и ги обелете. Разрежете ги на четвъртинки.
Беконът се нарязва на малки кубчета. Краставичките на по-дебели лентички.
В тиган с малко мазнина запържете леко свинските котлетчета, които може предварително да начукате малко , да овкусите. В случая са натюр. Готовите котлети извадете и сложете на страна.
В същата мазнина запържете бекона. Сложете червения пипер накрая на пърженето на бекона. Подправете с черен пипер.
Върнете в тигана котлетите, добавете яйцата, киселите краставички. Подправете със сол според вкуса ви и разбъркайте. (Внимавайте със солта, защото краставичките са солени и понякога дори не е необходимо сол).
Налейте вода до нивото на продуктите, леко да се покрият. Бульончето натрошете и разбъркайте да се разтвори. Задушете ястието, докато месото омекне. Добре е да оставите малко сосче накрая , но ако предпочитате по-сухо, изчакайте да изври водата.Тук може да обогатите вкуса с малко добавено бяло вино или бира.
Сервира се с гарнитура от пържени картофи, салата или каквото обичате.
Ястието, както споменах по-горе, търпи много изменения и добавки. Можете да добавите маслинки без костилки, пресни гъби (предварително задушени при бекона), грах, всякакви други зеленчуци и видове месо.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Леле, Нинче, ама това си е за кулинарно предаване! Готвене на колела! Направо съм възхитена, още повече, че ястието изглежда великолепно, а факта, че е приготвено в "полеви условия", тотално го изстрелва в челните позиции! Наистина изглежда много вкусно!!! Поздравявам съпруга ти и теб, за това, че сподели с нас!Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеБраво на половинката,справил се е направо геройски!Бре,този ТИР криел неподозирани екстри!Комплименти и поздравления и от мен да му изпратиш!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Браво на готвача! Прекрасно ястие!
ОтговорИзтриванеЯстието наистина изглежда вкусно.Ето нова идея за котлети с варени яйца-струва ми се интресно.Ще трябва де се пробва.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и браво на половинката!
Браво на помощник готвача,справил се е чудесно,а това че е в ТИР му добавя червени точки :))
ОтговорИзтриванехубава вечер и спорна нова седмица
Много вкусно изглежда това ястие:)
ОтговорИзтриванеВ екстремни условия се е справил направо перфектно:) А ако готви у вас, тогава не знам, какво да очакваме:)