Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията
неделя, 20 май 2012 г.
Бобат
Една много вкусна и лесна закуска. Оригинала е на labrex и винаги каквото съм приготвяла по нейни рецепти е било много сполучливо.
И тъй като точно съм изпълнила рецептата и не промених нищо, преписвам я дословно.
За тестото:
500 мл прясно мляко
6 с.л. олио
сол на вкус (аз слагам равна чаена лъжичка)
20 гр прясна мая
400 гр ( приблизително) брашно
За пълнежа:
Колбас - наденица, кренвирш и др.
Млякото се загрява леко, маята се разтваря в него, добавят се олиото, солта и брашното, така че да се получи тесто, което да може да се бърка с лъжица. Съдът с тестото се покрива и се оставя на топло място за 25- 30 мин. След като втаса, се налива в намаслена тава с размери 35х27. Колбасът се реже на кръгчета и се слага в тестото, като леко се натиска. Тавата се завива и се оставя още 10-15 мин. Пече се в загрята на 200 град фурна до зачервяване. При мен се опече за 25 мин.
Опеченият бобат се вади от тавата и още топъл се реже на квадрати, така че във всеки да има по парче колбас.
Лабрекс препоръчва да се изчака бобат да поизстине и тогава да се нареже. И аз избързах и го нарязах топъл, малко се смачка и наистина е по-добре да почакате, ако имате търпение.
В моя случай съм използвала резенчета луканка и ароматът от нея е страхотен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нинче,екстра си е бобата...с айрянче добре ще ми дойде...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
За първи път чувам тази дума!ех, още колко много интересни неща виждам тук!Поздравления!
ОтговорИзтриванеИ аз помислих, че нарочно е написано с А:) Супер закуска! Непременно ще я направя!
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта! Още утре ще я "забъркам". Благодаря!!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИ аз си помислих, че ще има рецепта с боб, но нарочно си го написала с А:), а ти гледай на какво попадам! Голяма вкусотия ще е бобат-а! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеХа-ха,момичета,и моята реакция беше такава, когато четох заглавието на рецептата. Авторката пише, че рецептата е от немските рускини (какво обяснение) и явно е взаимствана от нечий език.
ОтговорИзтриванеНИНЧЕ, много хубав е станал разкошен!
ОтговорИзтриванеНа Лабрекс рецептите и аз много харесвам ,върл фен съм и!
Прегръдки за хубава вечер!
И от мен една бобота тя е от гърция 500 гр прясно мляко 400 гр царевично брашно 4 яйца 200 гр олио сирене бакплувер. яицата се разбиват и се прибавят към останалите продукти разбърква се едно меко тесто изпича се в тава намазана с олио при 180 градуса .приятен апетит!!!!!!!
ОтговорИзтриване