Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

сряда, 8 февруари 2012 г.

Чеснова майонеза



Една малко по различна майонеза от традиционната.
Подходяща е за овкусяване на ястия и чорби, използва се като добавка.
Рецептата е от интернет пространството и няма източник. Не са посочени точни количества и ще ви я предам, така както аз я имам.

Начин на приготвяне: 5 глави чесън се почистват и скилидките им се счукват добре. Поставя се в дълбок съд и се се прибавя малко олио. Бърка се с миксера и постоянно се прибавя по още малко олио. Получава се смес подобна на майонеза. Гъстотата е по ваше желание, като я регулирате с олио. Сложете толкова мазнина, колкото гъсто или рядко искате да бъде. Може да ви поеме и повече олио. Накрая овкусете като салата с оцет, сол и ако обичате малко копър.
Съхранява се в буркан и в хладилника. Издържа дълго време и можете по всяко време да имате добавка към подходящо ястие или чорба.

7 коментара:

  1. Много интересно предложение, благодаря че го сподели! В най-скоро време ще я приготвя, в къщи обичаме чесън :))Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче, чудна е! Ние много обичаме чеснови сосчета и предложението ти много ни допадна! Благодаря ти и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, и бори вируси също;)
    Любима зимна добавка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че хубаво, Нинче! Ще я пробваме!

    ОтговорИзтриване
  5. Това е много подходящо за намазване на филийка или към салатка,чудно!

    ОтговорИзтриване
  6. Малко е силно и люто за филийка,освен ако не борите вирусите, както каза Мъх. Като концентрат е,със силен мирис и гъста консистенция.

    ОтговорИзтриване
  7. Нинче,с тези вируси ,това е истинското лекарство.
    Приятна неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...