Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията
сряда, 1 юни 2011 г.
Картофи соте
Рецептата е взаимствана от TheNMaster's. Картофките станаха превъзходни, без да се разрошат и ако питате мен, може да им се сложи още чесън от предвиденото. Не се усещаше изобщо.
Сваряват се до полуготовност картофите с кората, за да не поемат вода. Моите бяха пресни и не ги белих след това. По-едрите срязах на две. В тиган с мазнина загрях малко олио. 4-5 скилидки чесън ги почстих, смачках с уреда за чесън и го запържих леко в горещото олио. Добавят се целите или нарязани на парчета картофи и се задушават ,като не се бъркат често, за да не се кашнат. Аз ги сотирах до зачервяване, така ги предпочитам. Накрая посолявате и наръсвате с копър.Сервират се горещи с настърган кашкавал, който да може да се разтопи от топлината.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей, ех, че вкусни картофки! Ще се почепя:)
ОтговорИзтриванеВесел ден!