Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 12 юни 2011 г.

Омлет с пържени картофи




Бързо, лесно и вкусно.

За 1 омлет :
2-3 средни картофа
3 яйца
сол на вкус

Картофите се белят, измиват и нарязват на колелца. В тиган за палачинки с малко мазнина подреждам по цялата му площ картофите. Запържвам ги от двете страни до пълна готовност. През това време разбивам в купа яйцата със щипка сол. Върху картофите изсипете яйцата и добре ги разпределете .Печете омлета до готовност.

4 коментара:

  1. Нина, майка ми прави нещо подобно - пържи картофки, после слага разбърканите яйца, разбърква всичко, докато се сготвят яйцата и сервира.Много е вкусно, но твоят омлет е по- красив, ще пробвам твоя вариант:).

    ОтговорИзтриване
  2. Туко що си го направих стана много вкусно,опитах и реших бързо да отворя блога и да пиша..е попрекалих малко с солта,но е чудеееен! Благодаря много за рецептата-за вбъдеще ще я използвам често:) ..а сега си пускам филмче и продължавам да хапвам!

    ОтговорИзтриване
  3. Фенцо,радвам се,че ти е харесал омлета. Наистина е много вкусен, но и не поема много сол,както вече си разбрал. Благодаря,че се отби да споделиш мнението си и заповядай отново!

    ОтговорИзтриване
  4. Росица Велчева24 юни 2014 г. в 10:50

    Ако някога имате оскъдно време и трябва да направите нещо набързо това е то Омлета с пържени картофки.Може преди да го снемете от огъня да сложите резенчета доматче и колелца прясна зелена чушка.Добър апетит.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...