Извинявам се за неясната снимка, но явно светкавицата не може да освети достатъчно в гювечето. Надявам се,че успявате да добиете представа за това вкусно гювече. Отново ще благодаря на bordovsky, който за пореден път е предоставил голяма вкусотия.
Аз увеличих малко някои продукти, за да дозапълня гювечетата.
Използвах:
- 400 грама свинско месо от бут
- 3-4 глави лук
- 150 грама пресни гъби
- 3-4 с.л. олио
- 2 яйца
- 200 мл бяло вино
- 1,5 с.л. брашно
- 1 ч.л. пикантина- зеленчукова
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
Месото се нарязва на хапки. Овкусява се с пикантината или друга универсална зеленчукова подправка. Загрейте олиото в тенджерка, изпържете месото от всички страни до леко зачервяване. Готовото месо извадете и на негово място задушете лукът, нарязан на полумесеци. След 2-3 минути добавете към лука нарязаните на филийки гъби и задушете заедно до омекване на зеленчуците. Към края прибавете брашното и запържете още 1-2 минути. Подправете и с червения пипер и черния пипер.
Разпределете на дъното лука с гъбите. Разделете месото в двете гювечета по равно. Налейте по 100 мл бяло вино в гювече. Затворете гювечетата с капачетата и ги сложете да се пекат около 20-30 минути в силно загрята фурна. След това сложете по едно яйце и допечете още 10-тина минути под капак до готовност на яйцето. Сервирайте топло с подходяща салата.
Гарантирам,че ще си оближите пръстите.
Снимката е достатъчно ясна, за да се разбере, че се е получила голяма вкусотия. Вкъщи съм правила пилешка кавърма, свинската си чака реда и ще я направя по този начин. Поздравления, Нина!:-)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!:-)
Чудесно ястие,Нинка!Много го обичаме и у дома!
ОтговорИзтриване