Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 3 юни 2011 г.

Кавърма от свинско в гювече



Извинявам се за неясната снимка, но явно светкавицата не може да освети достатъчно в гювечето. Надявам се,че успявате да добиете представа за това вкусно гювече. Отново ще благодаря на bordovsky, който за пореден път е предоставил голяма вкусотия.

Аз увеличих малко някои продукти, за да дозапълня гювечетата.

Използвах:
  • 400 грама свинско месо от бут
  • 3-4 глави лук
  • 150 грама пресни гъби
  • 3-4 с.л. олио
  • 2 яйца
  • 200 мл бяло вино
  • 1,5 с.л. брашно
  • 1 ч.л. пикантина- зеленчукова
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Месото се нарязва на хапки. Овкусява се с пикантината или друга универсална зеленчукова подправка. Загрейте олиото в тенджерка, изпържете месото от всички страни до леко зачервяване. Готовото месо извадете и на негово място задушете лукът, нарязан на полумесеци. След 2-3 минути добавете към лука нарязаните на филийки гъби и задушете заедно до омекване на зеленчуците. Към края прибавете брашното и запържете още 1-2 минути. Подправете и с червения пипер и черния пипер.
Разпределете на дъното лука с гъбите. Разделете месото в двете гювечета по равно. Налейте по 100 мл бяло вино в гювече. Затворете гювечетата с капачетата и ги сложете да се пекат около 20-30 минути в силно загрята фурна. След това сложете по едно яйце и допечете още 10-тина минути под капак до готовност на яйцето. Сервирайте топло с подходяща салата.

Гарантирам,че ще си оближите пръстите.

2 коментара:

  1. Снимката е достатъчно ясна, за да се разбере, че се е получила голяма вкусотия. Вкъщи съм правила пилешка кавърма, свинската си чака реда и ще я направя по този начин. Поздравления, Нина!:-)
    Хубави почивни дни!:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно ястие,Нинка!Много го обичаме и у дома!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...