Не намерих подходящо име за този десерт, който е пълна импровизация и сътворен много спонтанно. За първи път попадам в магазина на пакет с пандишпанови изрезки. Доста се чудих какво мога да приготвя с тях, умувах, държах пакета няколко минути в ръце и в крайна сметка го купих без никаква идея. Прибрах се вкъщи и чуденето ми продължи. Признавам си не можах да измисля нищо друго, освен да е във вид на бисквитена торта, но с изрезки. Учудването ми беше невероятно голямо, когато опитах получилия се десерт. Много вкусен с аромат на портокалови корички. Сега ме осенява идеята, че могат да се добавят ситно нарязани парченца портокал или ананас от консерва. А ако някой друг има по- добра идея, ще се радвам да я сподели.
За импровизацията ми бяха нужни:
- прясно мляко (количеството според указанието за направа на крем-нишестето- между 0,600л до 1 л))
- 1 пакетче нишесте ванилия
- 10 с.л. захар (ние обичаме да ни е по-сладко)
- 1 пак. ванилия
- кора на 1 портокал
- пандишпанови изрезки
В чаши или купички направете един ред за основа от пандишпановите пръчици. Покрийте с горещ крем. Сложете втори ред от изрезките, пак крем и така редувайте до запълване на чашките. Завършете с крем. Когато десерта се охлади, настържете на ситно портокалови корички.
Най- добре е да се консумира след няколко часа. Ако желаете охладете в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар