Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 26 октомври 2014 г.

Десерт в чаша с аромат на портокал




Не намерих подходящо име за този десерт, който е пълна импровизация и сътворен много спонтанно. За първи път попадам в магазина на пакет с пандишпанови изрезки. Доста се чудих какво мога да приготвя с тях, умувах, държах пакета няколко минути в ръце и в крайна сметка го купих без никаква идея. Прибрах се вкъщи и чуденето ми продължи. Признавам си не можах да измисля нищо друго, освен да е във вид на бисквитена торта, но с изрезки. Учудването ми беше невероятно голямо, когато опитах получилия се десерт. Много  вкусен с аромат на портокалови корички. Сега ме осенява идеята, че могат да се добавят ситно нарязани парченца портокал или ананас от консерва. А ако някой друг има по- добра идея, ще се радвам да я сподели.




 За импровизацията ми бяха нужни:

  • прясно мляко (количеството според указанието за направа на крем-нишестето- между 0,600л до 1 л))
  • 1 пакетче нишесте ванилия
  • 10 с.л. захар (ние обичаме да ни е по-сладко)
  • 1 пак. ванилия
  • кора на 1 портокал
  • пандишпанови изрезки
 Пригответе крема според указанието на опаковката. Варете на слаб огън до желаната гъстота. Ароматизирайте с ванилията.

В чаши или купички направете един ред за основа от пандишпановите пръчици. Покрийте с горещ крем. Сложете втори ред от изрезките, пак крем и така редувайте до запълване на чашките. Завършете с крем. Когато десерта се охлади, настържете на ситно портокалови корички.
Най- добре е да се консумира след няколко часа. Ако желаете охладете в хладилника.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...