Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 10 юни 2011 г.

Баница с готови кори



Сигурно има хиляди начини за правене на баници. Понякога и аз експериментирам и нареждам баницата по-различни начини. Тук ще ви покажа един от тях. Много стар метод на редене, но аз го научих от моята хазяйка в студентските си години.

Необходими продукти:

1 пакет готови кори за баница (аз използвам Фамилия)
200 грама сирене
1/2 кофичка кисело мляко
3 яйца за сместа + 2 яйца за поливане отгоре
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер, разтворен в млякото

Всички продукти ги смесвам в една купа.
намазнявам една тава и слагам първия ред точени кори като всяка кора я набирам като ветрило. Слагам я в единия край на тавата. До нея подреждам следващата набрана кора и така докато се запълни тавата. С лъжица разпределям плънка навсякъде.


Правя втори ред от набрани кори, но този път ги подреждам противоположно на другите- става като застъпване. Надявам се да съм обяснила ясно. След втория ред отново разпределям плънка на всякъде и по повечко.



Обикновено ми остават около 2-3 листа от корите. С тях покривам отгоре баницата. Разбивам двете яйца и поливам отгоре. Заглаждам всички стърчащи краища и накрая режа баницата на ромбоиди.
Пека на 200 градуса фурна около 30-35 минути или до готовност.
Изпечената баница напръсквам с вода и завивам с хартия и кърпа, "да иде на нивата" за 10-15 минути.

1 коментар:

  1. Нинче,интересно подреждане!И как хубаво ти е бухнала,прияде ми се баничка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...