Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Пилешки дробчета по селски и награда



Неколкократно вече приготвям тези дробчета на фурна. Идеята е на Aelis, при която винаги откривам нещо вкусно, бързо и дори мързеливо.
Дробчетата са страшно вкусни и сочни. Правила съм на фурна, но без зеленчуци и повечето пъти стават по-сухи, не така сочни като яхнийка.

Продукти:

1 кг дробчета
2 средно големи моркова
1-2 зелени чушки
150 грама доматено пюре или 3-4 настъргани пресни домати
1/2 ч.ч. олио
4 големи глави лук (ние предпочитаме с повече лук, по-сладко е)
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол на вкус

Дробчетата се измиват, почистват ,ако има нужда. В йена се слага всичко в суров вид. Морковите нарязани на колелца, чушките на дребни парченца, лукът на полумесеци, доматите настъргани. Разбъркайте добре и овкусете с подправките по ваш вкус.
Моята йена е без капак, затова добавям 1 чаена чаша водичка. Ако е с капак (както ги приготвя авторката) не е нужно вода. Печете в силна фурна до готовност.

Тук бих искала да ви покажа и моята втора награда от Мина . Искрени благодарности за вниманието и добрата оценка. Трогната съм от жеста и се надявам тези награди да се множат. Което пък от своя страна ще ми подсказва, че успявам да ви изненадам, да ви покажа нещо интригуващо и най- вече да се чувствате приятно в моя блог.



За да достигна до тук и да се наслаждавам на тези награди, принос имат и много други момичета. Като за начало, искам да споделя тази награда с някои от тях.

С удоволствие каня да получат тази награда и:

Аелис - Аелис в страната на чудесата
Еликсирче - Кулинарен еликсир
Пепи- Храна за мой'те канибали

Със сигурност награда заслужават още много момичета и обещавам да не пропусна никоя от тях.
Но вие, момичета, бяхте първите, от които черпих идеи и който ме насърчихте да създам и развивам този блог. Благодаря ви за отзивчивостта и навременните съвети. Щастлива съм,че ви познавам и че мога да разчитам на вас.

2 коментара:

  1. Нина, благодаря ти за хубавата награда!Толкова е цветна, много ме радва:))).
    Дробчетата ти изглеждат много апетитно - радвам се, че са ти харесали!
    Усмихнат и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче,и аз ти благодаря от сърце за наградата!
    Много ми е приятно,че съм ти дала стимул в първите ти стъпки в блога и знам,колко е ценна първата подкрепа от приятелите!
    Продължавай все така дейно да попълваш блога с нови и нови рецепти!
    Ястието е много апетитно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...