Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 28 март 2016 г.

Калифорнийска салата


               Една лека и свежа салата,наподобяваща салата Цезар заради пилешкото в нея. Предложението е на Лидл и много ми допадна, тъй като съчетава вкусовете на всички у дома. Много ми е лесно с тази салата. Трудно успявам да убедя сина ми да яде салати, но щом има панирано пилешко в нея - първи е на масата.

Необходими продукти:

  • салата Айсберг
  • зелена салата 
  • 100 г чери домати
  • 50 г сладка царевица от консерва
  • маслини 
  • 500 г пилешко филе- пеперуда или бон филенца по желание
  • 80 мл зехтин или олио
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • корнфлейкс или галета за паниране на пилешкото месо
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер на вкус. Аз предпочетам да използвам пилешко тип пеперуда, разрязвам двете половини и ги оставям цели. В купа разбийте яйцето, а в друг съд пригответе корнфлейкса предварително натрошен. Загрейте  50 мл от мазнината и панирайте месото като го потопите първо в яйцето и след това в корнфлейкса. Готовите панирани филенца отцедете върху кухненска хартия.

Измийте и нарежете салатите и чери доматите на половинки. Разпределете ги на порции в чинии за сервиране. Добавете царевицата. Пилешкото филе нарежете на филийки и подредете върху салатите. Украсете с няколко маслини и овкусете със зехтин, балсамов оцет и сол.
Можете да направите дресинг по желание и с него да овкусите салатата.
 





Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...