Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 30 юни 2013 г.

Хайвер



Продукти:

1 суп. лъж. хайвер- осолен
1 средно голяма глава лук
4-5 филии бял сух хляб
сок от 1 лимон
400-500 мл олио

Начин на приготвяне:

Хляба предварително се накисва в купа с вода.
Хайверът се счуква в дървено хаванче до побеляване. Отделя се в купа.  


Взима се средата на накиснатия хляб и добре се изстисква от водата. Слага се в хаванчето и  се намачква до каша.

 

Прибавя се към хайвера.



Лукът се настъргва на ситно ренде и той се прибавя към хайвера и хляба.



С помощта на миксер се разбърква хайвера като постепенно на тънка струйка се прибавя олиото. Работи се на бързите обороти на миксера. Ако много бързо добавяте олиото или прекалите с количеството има вероятност хайверът ви да се пресече. Всеки път ми поема различно количество мазнина, която варира между 400-500 мл. Накрая подправете със сока на изцедения лимон по ваш вкус.







2 коментара:

  1. Знам кой бих зарадвал много на тази рецепта :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм,много добре си онагледила процеса,Нинка!Със сигурност е много вкусен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...