Идеята е взаимствана от интернет и ако някой си познае начина на приготвяне, моля да ни извини.
Най-трудната част от приготвянето е самото увиване с конеца. Голяма борба падна. В старанието си да го увия добре,накрая трудно премахнах плетеницата, която съм сътворила. Но без емоции не може.
Необходими продукти:
- парче свински врат- около 1,5 кг
- 50 мл соев сос
- 50 мл водка
- 3 с.л. подправки (черен пипер, червен пипер,кимион,риган, чесън на прах)
- 2 пъти по 1 с.л. горчица и 1 с.л. мед
- малко сол
- 100 мл бира и 100 мл вода / бульон
Начин на приготвяне:
Месото се почиства от мазнините.
Оформя се на цилиндрично парче и с помощта на кухненски конец се усуква здраво през цялата дебелина на месото. Стараете се да няма висящи части месо и прблизително да е с еднаква дебелина оформящото се руло.
Соевия сос и водката се смесват и със спринцовка се инжектира месото от всички страни през 3-4 см.Отвън се намазва със смесените горчица, мед и сол. Завива се във фолио и се слага в хладилника за 12 часа.
Освобождава се от фолиото и се запържва в сух тиган от всички страни за по 1-2 м инути, колкото да се запечата. Намазва се с втората част горчица и мед. Изважда се на хартия за печене или фолио посипани със смес от подправките. Овалва се добре месото в подправките и се прехвърля в тава за печене заедно с бирата и водата. Отгоре добре се завива с алуминиево фолио и се поставя в студена фурна да се пече на 250градуса -30 мин.След това намалете фурната на 180 градуса и печете още около 70-80 мин. Като се извади тавата,оставя се 10-15 минути да поизстине преди да се нареже. Ако желаете можете преди това да запечете месото малко на грил, за да добие златист цвят.
За гарнитура са подходящи картофено пюре (в случая домашно приготвено) ,задушени зеленчуци и гъбен сос за печено свинско месо.
500 гр. гъби
50-60 гр. масло
150 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
щипка сол
черен пипер
соса от печеното месо
Гъбите се почистват и нарязват на ситно. Заедно с маслото се задушават под капак до омекване, посоляват се и се прибавя брашното. Запържва се за 2-3 минути , докато си смени цвета и по малко се разрежда със соса от печеното месо и прясното мляко до сгъстяване. Поръсва се с черен пипер.
Нинка, аз уж си редовен читател на "творчеството" ми :)))
ОтговорИзтриванеМой е врата (хах как звучи) ето рецептата - Печен свински врат, но наистина така приготвен става крехък като .... мозък. И много се радвам, че ви се е харесал - и на теб, и на дамата, която ви е посрещнала с него.
Поздрави и хубава нова седмица!
Нинчеее страхотно е месцето! Ама ти се загуби нещо та се питам къде?
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Е, месцето е разкош!!! Колко добре се е опекло! Страхотна е рецептата, браво и на теб и на Пепчо! Супер си, Нинка!
ОтговорИзтриванеБих се учудила,ако рецептата не е на Пепи,Нинка,нали знаеш,че тя е енциклопедия,особено на тема мръвка,и то голяма като тази.Гарантирано е било супер вкусно,но и ти си се потрудила подобаващо,разкошна порция,а месцето си личи,че е мозък!Браво и на двете-Пепи и Нинка!
ОтговорИзтриванеyurtdışı kargo
ОтговорИзтриванеresimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
GXHG
salt likit
ОтговорИзтриванеsalt likit
dr mood likit
big boss likit
dl likit
dark likit
O2H