Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 16 юли 2012 г.

Мъфини с череши



За съжаление сезона на черешите отмина и предложението ми трябва да отлежи до следващия сезон. Но има възможност плода да се замени със сезонен и мъфините пак да са актуални.
Пробвала съм с най-различни плодове, но с череши ми се сториха доста ароматни, за разлика от ягодовите. И друг път съм споменавала, че ги обичаме по- сладки, но рецептата е публикувам в оригинал. Ако прецените може да добавите още малко захар, макар че и в този си вид са добре.
Из морето от кулинарни рецепти избрах тази на Таня от Аз готвя.. една кулинарна авантюра. Страшно сполучлив опит и много вкусни.


Необходими продукти:

270 гр. брашно
150 гр. захар
1/4 ч.ч. мазнина
1 ч.ч. айрян (с 3 с.л. кисело мляко)
3 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. почистени и нарязани череши
1 яйце

В дълбока купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и солта и разбъркваме добре. В друг съд смесваме мокрите съставки + леко разбитото яйце. След това прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме до хомогенизиране на сместа. Накрая добавяме черешите.
Разпределяме сместа във форми за мъфини, които пълним до около 2/3 от обема им. Печем мъфините до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.

3 коментара:

  1. Нинче така да обичам такива мъфини ,а твоите са прекрасни ,пухкави и примамливи-
    Грабвам си и бягам ,че голяма жега.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно заради умереното количество захар ме грабнаха при Танчето,пък и с юбимите черешки,а сега и при теб бих си грабнала едничко,Нинка,много леки и пухкави са станали!
    На мен биха ми били идеални!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Нинче и аз така с някои публикации докато ги постна, но пък искам да ти кажа, че мъфините ти са много вкусни и ще ги имам в предвид ако ми се появи някоя черешка:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...