Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 22 декември 2011 г.

Шоколадови бисквити трюфел



Открих топлата вода тази година с тези шоколадови сладки :)
Хората от 2 години ги приготвят и хвалят, а аз все ги подминавах. До скоро! Но ще поправя грешката си и живот и здраве всяка година ще присъстват на коледната ни трапеза. Божествени са, страшно меки, топящи се в устата и с много шоколадов вкус. Такива , каквито единия член на семейството си ги поръча.
Нямат нужда от специално представяне. Прекалено са известни, с много страхотни отзиви.
От една доза излизат около 40 бисквитки ( моите бяха 36).

Необходими продукти:
  • 200 г начупен шоколад
  • 90 г краве масло
  • 110 г захар
  • щипка сол
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 210 г брашно
  • 25 г какао на прах (горчиво)
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 3/4 ч. ч. (188 г) пудра захар
Начин на приготвяне:

Разтопява се на водна баня шоколада и маслото. Маха се от огъня, леко се охлажда и се добавя захарта. Аз използвах пудра захар за по-лесно стопяване. Едно по едно се добавят яйцата като се бие с миксер. Като се поеме едното яйце, тогава се одбавя следващото. Сложете и ванилията. Брашното се пресява, какаото, бакпулвера и солта и се прибавят към шоколадовата смес. Омесвате добре и оставете за 1 час покрито с фолио в хладилника да се стегне. (Аз ги правих по-късните часове и се наложи да ги оставя до сутринта). На сутринта сместа беше се стегнала и лесно се работеше с нея.
Включете фурната на 160 градуса ( на мен ми се разляха прекалено много на 160 и следващите пекох на 200 градуса).
В чиния сложете пудрата захар. Тавата застелете с пекарска хартия или намазнете.
С помощта на чаена лъжичка се отчупва от сместа, оформят се с ръце топчета. Оваляйте ги обилно в пудрата захар и подредете на около 4 см. едно от друго в тавата. Пекат се 10-15 минути до разпукването им. От вътре остават меки,а отгоре леко подсъхнали. Горещите сладки се оставят 2 мин в тавата леко да се охладят и чак тогава се нареждат в поднос.
Може да ги съхраните в затворени кутии.







Източник

7 коментара:

  1. Нинче прелест е това!!! Вкусни и красиви са тези бисквитки! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче,станали са ти повече от идеални трюфелчетата!Имат обем,не са се разляли,направо мечта и наслада!Съвсем ме подканваш да ги насроча за скоро време.

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Нинче, наистина са страхотни! Едни от най-любимите ми бисквити са тези! А твоите са станали такива едни примамливо напукани и със снежна премяна :) Поздрави и Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавие думи.
    Еликсирче,разлятите са замаскирани:0 Но надути или разляти-страхотни са. Колкото повече стоят, толкова по-меки и наситено шоколадови стават.Бях подготвена за сухи сладки, които е чакам с дни да омекнат. Изненадата беше повече от приятна!

    ОтговорИзтриване
  5. Нинче, чудни са! Записвам ги веднага!
    Имам само една молба, увеличи малко шрифта на публикациите, че се изгледах, докато изчета всичко докрай:) Пуста баба, пък очелки няма:)

    ОтговорИзтриване
  6. Traiana, извинявам се за дребния шрифт. Нещо не успях да оправя настройките,незнайно защо.И на мен ми е ситно,но обещавам да се помъча още малко.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...