Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

събота, 12 април 2014 г.

Полумесеци


           Това са доста стари и познати домашни сладкиши, които бях позабравила. Не съм ги яла от години и споменът ми беше, че не бях очарована. И така ги подминавах винаги когато стигнех до тях в тефтера на мама.
            Реших, че е малко "несправедливо" да стоят като "наказани" и им дадох втори шанс. Дали са се променили вкусовете ми предпочитания, или оценката ми е била нереално ниска- не знам.
            Преоткрих вкуса на едни кексови полумесеци, подходящи за следобедно кафе, за приготвяне на сладкиш набързо. Меки и наситено сладки. А следващия път ще ги украся с шоколад, а може и целите да ги полея.


Необходими продукти:

4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1-2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаена чаша смлени орехи
2 прахчета ванилия

Начин на приготвяне:

         Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта. Към тях на тънка струйка се прибавя мазнината. След като всичко е разбито на еднородна сме, миксера се изключва. Прибавя се предварително пресятото брашно на части. Можете да бъркате с дървена или силиконова бъркалка, а ако искате сменете бъркалките на миксера с тези за брашно.

         Готовата смес изсипете в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре поръсете с едро нарязани орехи.
         Изпечете сладкиша в предварително зарята фурна на 200 градуса. За крайната му готовност пробвайте с дървена клечка дали е изпечен.
         Преди сервиране поръсете обилно  с пудра захар. С помощта на чаша изрежете полумесеците.

3 коментара:

  1. Odlicno Nina! Podelika na mojoj Fejsbuk stranici.Poydrav

    ОтговорИзтриване
  2. Оле, и аз ги бях позабравила, как ми ги припомни, Нинка! Честита Цветница мила, здрави щастливи! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Никога не съм яла такива сладки или по-добре казано : сладкишчета , но тези ми харесаха много , така че ще ги изпробвам и аз , благодаря много за рецептата Нинче . Прегръдки Иви !!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...