Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 23 март 2014 г.

Шницел по виенски



        По принцип шницела по виенски трябва да е от телешко месо. Но аз у дома по-често го приготвям от свинско. В този случай не е редно да носи това наименование, но аз си му викам "шницел по виенски". Така го разграничават у дома от шницела от кайма. 
        За повечето домакини не е нещо ново. Но тъй като от доста време "подмятам" из папките тези снимки, реших, че е време да види бял свят.

         Не мисля, че могат да се напишат някакви точни мерки. Всичко е на око и месо според гладниците у вас.

         И все пак необходими са ви :
  • телешко или свинско месо нарязано на много тънки филийки (в някои магазини продават готово нарязано месо за шницели)
  • галета за паниране
  • 1-2 яйца
  • сол
  • млян черен пипер
  • олио за пържене

 Месото нарежете на тънки дълги филийки, ако не сте го купили готово нарязано за целта. Начукайте го с чукче от двете страни. Овкусете със сол и млян черен пипер. Понякога поръсвам и чубрица, тъй като обожавам тази подправка. Но вкусът е малко по-различен от традиционния шницел.
Загрейте мазнината в тиган. Направете двойна панировка на месото. Потопете го първо в разбитите яйца, после в галетата, пак в яйцата и завършете с галета. Изпържете шницелите в горещото олио от двете страни.




Готовите шницели отцедете върху домакинска хартия. Сервирайте с подходяща за сезона гарнитура.







5 коментара:

  1. Bezvremenska.Ova tvoja bas bas socna.podelih na mojoj Facebook stranici
    https://www.facebook.com/volimonet.kuvar

    ОтговорИзтриване
  2. У дома са любими. Е, със свинско месо! Само че се научих да ги пека, вместо да ги пържа и са главно за Коледа или Нова година.
    С удоволствие бих си хапнала!
    Слънчева нова седмица, Нина!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичаме ги и със свинско и с телешко, все са вкусни! Този тук е страхотен! Поздрави, Нинка!

    ОтговорИзтриване
  4. Мммм,чудни и много любими и у дома,Нинка!С пожелание за приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...