Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

събота, 3 август 2013 г.

Соленки със сусам и кашкавал на тостер


Преди години голяма мода беше да имаме тостер-сандвич. Радвахме му се, правихме какви ли не комбинирани хамбургери и накрая му се наситихме. Сега се чудя от кой шкаф в кой да го изместя. Понякога се сещаме за него, както и днес. Попаднах на идея, която много ме заинтригува какво би се получило. А именно- соленки със сусам и кашкавал изпечени на тостер-сандвич. Моя е от малките, а ако вие имате от онези големите, на които могат да се пекат и меса, ще можете да получите крекери.

Необходими продукти:

2 малки яйца
500 гр брашно
100 мл вода
120 мл олио
150 гр масло със стайна температура
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер / аз сложих 1 пакетче/
50 гр сусам
100 гр кашкавал

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното. Направете кладенче в него и прибавете всички продукти изброени по-горе. Маслото трябва да е на малки парченца и със стайна температура.По време на месенето от топлината на ръцете то ще се размекне още. Омесете гладко тесто.


Включете тостера да загрява. През това време оформете топчета с големината на по-едър орех.


Подредете няколко топчета в тостера, затворете капака и притиснете да се сплескат. Както споменах, моя тостер е от малките и топчетата не успяха да се сплескат много. Но с голям няма да е проблем.


Пекат се около 3 минути. Ако има нужда печете още малко- зависи от мощността на тостера ви.


От тази доза излизат около 40 бр.соленки.





10 коментара:

  1. Е, Нинче, ти си уникална. Това нещо го виждам за пръв път! Любопитна съм за вкуса, но съм сигурна, че са страхотни! Прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами това е страхотна идея! Соленки на тостер! Чудесно!

    ОтговорИзтриване
  3. Я каква страхотна идея,Нинка!Кой би се сетил и соленки да изпече там?!Бравос,чудни са станали!Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна идея! А и продуктите са точно по мой вкус.:) Трябва да се пробва! Изглеждат доста апетитно. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Идеята е чудесна, но не виждам къде пише колко брашно се използва?

    ОтговорИзтриване
  6. Извинявам се.Пропуска е голям.Около 500 грама брашно са необходими.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря! Ще ги пробвам! :) Изглеждат супер.

    ОтговорИзтриване
  8. Ще се получи ли по някакъв др начин,а не на тостер??

    ОтговорИзтриване
  9. Не съм пробвала по друг начин и не мога да отговоря точно на въпроса. Предполагам, че печени в тава също биха се получили.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...