Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 22 септември 2011 г.

Руладини с кайма


Големи благодарности на Еликсир за страхотната рецепта!
Страшно вкусни рулца, невероятно мезе за бира и вино, а и за основно ястие!
Единствено съжалих,че не съм обърнала внимание на тази рецепта по-рано. Преминавам направо към необходимите продукти,тъй като няма какво да се описва повече. Просто ги направете и гарантирам, че ще останете доволни!

Необходими продукти:

  • 250 грама кайма
  • 1 яйце
  • 1 филия стар хляб
  • 1/2 глава лук
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
или просто омесете каймата по ваш вкус и предпочитания

  • около 12-14 тънки резена шунка, пушено филе или друг вид подходящо месо за ролета
За пълнежа още:
  • малко кашкавал на филийки
  • гъбки на ситно
  • печен пипер
  • варено яйце
- или каквото ви се намира под ръка.Тук е възможна пълна импровизация.
Аз сложих единствено кашкавал и гъбки.

Освен това са необходими още:
  • 50 мл сметана
  • 1 голям домат настърган или доматено пюре, размито с 1 чаша вода
  • кашкавал за настъргване
  • риган


Начин на приготвяне:

Намажете филийките филе с омесената кайма като за странджанки. В средата на резена сложете плънката, която сте приготвили и избрали. Както споменах в моя случай беше кашкавал на лентички и няколко кубчета пресни гъби.Завиийте на рулца и наредете в намазнена тавичка едно до друго.
Настържете домата или разтворете доматеното пюре с чаша вода и полейте върху рулцата. Завиийте ги с фолио или в йена с капак и печете около 30 минути на 200-220 градуса. Извадете тавичката от фурната. 1/3 кофичка заквасена сметана разтворих с бульона от месото в тавичката,но ако не ви е останал, може с малко вода. В оригиналната рецепта се добавя малко брашно за спойка, но предполагам там е използвана течна готварска сметана.
С тази смес се поливат рулцата, настъргва се кашкавал и се поръсва ригана. Запечете до крайна готовност и поднесете с чаша студена бира или вино!


Това е моят начин на приготвяне. Малко промених реда и метода в сравнение с оригиналния вариант. Важен е крайния резултат, а той е просто божествен.




Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Нинчеее,страхоооотни са ти станали рулцата,мила!И като знам колко ги обичам,твоите ми действат много подстрекаващо!Благодаря за доверието в рецептата,и у нас е любов от първа хапка!Радвам се,че ви се услади!

    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче,не само ни се усладиха,ами снощи ги правих за втори път,но с пражка шунка. Божествени са,гостите ми преядоха! Влизат в тефтера ми с най-стриктно подбраните вкусни рецепти.

    ОтговорИзтриване
  3. Нинче, наистина си си подбрала успешни и вкусни рецепти! Поздравления за изпълнението!:-))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Мони,радвам се,че ти харесват рецептите.Благодаря за положителните оценки и отделеното внимание! Без вас нямаше да съществува този блог,мили приятели!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...