Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 21 август 2011 г.

Люти чушки в сироп



Продукти:

2 кг люти чушки
2 бутилки оцет по 700мл
1 бутилка от оцет с вода
2 1/3 чаена чаша захар
1 1/3 чаена чаша сол
3 глави чесън

листа от вишна

Начин на приготвяне:
Първо си приготвяме сиропа от горните продукти, за да изстине малко, докато пълним бурканите с чушки.
Чушките се измиват, режат им се дръжките до половината, надупчват се с вилица. Нареждат се в буркани, като между тях се слагат няколко скилидки обелен чесън. Количеството на чесъна е според вкусът ви. Бурканите се заливат със сиропа, който е топъл, колкото може да трае пръста на ръката в него. Отгоре се слага по едно вишнево листо,хем да притисне чушлетата, хем придава много аромат на чушлетата.
Бурканчетата не се стерилизират.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...