![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBSDSnil_6a47HhYUp5weovHrC82UqBSabOU-kSLAIbFtDmwe3CfTck5W1HxyoxAIICB486bbvqlSYBcjoMPObvoohUuSgBz0l60dv6viRf96kNIAK-G40A2_G2kXhpgLAMyS4g9jHikU/s320/%25D0%25B1%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B0+%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581%25D1%258A%25D1%2581+%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B5+3.JPG)
В училищните столове много често ни предлагаха такава баница. От дете я обичам и с огромно удоволствие си я приготвям. Излишно е да казвам, че е много лесна, икономична от гледна точка на продукти и безумно вкусно ... като всичко простичко.
За
соления вариант са ви необходими:
- 1 кофичка кисело мляко
- 4 яйца
- 2/3 ч.ч. олио
- 250 гр. сирене
- 1 бакпулвер
- 1-2 щипки сол
- 13 с.л. брашно (тъй като големината на яйцата е различна,ако ви се стори,че е прекалено рядка сместа, добавете още 2-3 лъжици брашно)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ-qrp6LDn6AUJ8V-mowvnzOteMT9XucuSSr1qq-NiqZ94zFjDpgxmZMF3pVW3xq60p4ItZlClMJ5ZyEL-vZoHC_zRlZXS0_350DawJQyJTBPHFrpMSOj54Ckf0Sf9U5bbWOiXKzAL_3k/s320/%25D0%25B1%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B0+%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581%25D1%258A%25D1%2581+%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B5+4.JPG)
Разбиват се яйцата с тел. Бакпулвера се разтваря в киселото мляко и се добавя към яйцата. Прибавете олиото, натрошеното сирене,1-2 щипки сол според вкуса ви и накрая разбъркайте и с брашното. Сместа е малко по-гъста от кексово тесто. Изсипете я в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се на 200 градуса до златисто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0nz0zVPDdXrg0GFw37UhnUFVqcnIZAi-plzdDaXP4R7ebrIPWfmtu45v6oesAS3rSXyZyR5g0DzyWdalGx2OkDkIZ9E2nvMsjInsWY7V4dcDRAyjwl2n4je1lZ1GVv-j9Owye3edEBWU/s320/%25D0%25B1%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B0+%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581%25D1%258A%25D1%2581+%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B5.JPG)
Втория вариант е с коприва.
Правила съм със спанак и лапад, но най- добре е с копривата и лапада. Със спанак ми се е случвало да се подмокря прекалено сместа и става много тестяна вътре. Предполагам, че това се дължи на вида зеленина, тъй като копривата е доста по-суха и с нея става превъзходно.
Единствено е необходимо да почистете копривата от дръжките( количеството е около 1 торбичка с вместимост 1 кг, пълна с коприва), попарете я във вряща вода да смени цвета си. Нарежете я колкото е възможно по-ситно, а ако желаете можете и да е стриете с вилицата. Няма нищо по-различно от горната рецепта. Просто добавете отцедената и наситнена коприва в горната смес. Всичко останало се повтаря по описания начин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6qivmGT8uBjzZKnaV3lAeryqnHeV8MYOQtDlpeFhyphenhyphenpEqDbT22yfsO-iXQnuyrmE0fGUcK-NT56f0zLtTkj5-D2LwI_kDV8JPCFYNrJnVuhESvhxj8ofdfcIJ_hW1-zISZS5p6DbaJK_c/s320/%25D0%25B1%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B0+%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581+%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B2%25D0%25B0-%25D0%25BF%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2587%25D0%25B5.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnvBcu49LflVoMnfMBIydl1SapHHojmeZW1GwpiMKA85VgMgXqUQif2F7ZjPxlgLAtxGNO3WnTfgApRfhWzPRdRgCdnfPA_vGV2hIdrQCirwqAzUHzoei3Eiwee1llIF33svL4fO48PtQ/s320/%25D0%25B1%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B0+%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581+%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B2%25D0%25B0-%25D0%25BE%25D1%2582+%25D0%25BC%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BA%25D0%25B0.JPG)
Да ви е сладко!
Добра идея!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! За мен лично това е много необходима рецепта, защото нямам време за готвене /а обичам да готвя/. Жалко, че не ми е попадала до сега. Но, благодарение на теб вече я имам.
ОтговорИзтриванеЖелая ти приятна вечер!
Ееее тази баница много я обичам! Като дете с нетърпение чаках съботната сутрин когато баба ми я правеше за закуска!Но да си кажа честно аз я знам като "Мързелива баница";)Чудна ти се е получила, грабвам си едно парченце;)Успешна седмица:)
ОтговорИзтриванеНинче, тази баничка си е на почит в къще, но със зеленийка не съм я правила и ти благодаря за идейката.
ОтговорИзтриване❀~ ПРЕГРЪДКИ ♥~
Нинче,и аз го знам като мързелива баница,макар че този израз аз лично ползвам за една друга рецепта.
ОтговорИзтриванеКакто и да се казва,важното е,че е супер вкусно!Скоро не съм правила,благодаря,че ми напомни!Със зеленичко също харесвам!
И двете са ти чуднички!
Прегръдки от мен!
Предложението е много вкусно, а втория вариант не съм пробвала никога! А при нас пък се казва бърз тутманик:):):)Благодаря за споделянето, защото съвсем бях забравила за тази вкусотия! Прегръдки и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеНина, страхотна серия си подхванала -
ОтговорИзтриванекатмите, гювеча, а сега и баницата с коприва.
Чудесни предложения, иска ми се да ги опитам всичките,
но като че тази вкусотия ме изкушава най-вече.
Благодаря,
поздрави и хубава нова седмица, Диана
Всички имате право за наименованието на тази баница. Имам я записана и като мързелива, и като бърза, дори и тутманик. От няколко места са ми я казвали,но тази е по рецепта от майка ми. Със зеленията е много вкусно, доближава се до зелниците.
ОтговорИзтриванеА серията,която подхванах, трябваше да я довърша. Имам още доста ежедневни ястия да публикувам и ще довърша идеята до край.
Благодаря за милите думи, приятели!
Пожелавам ви една ползотворна и успешна седмица, с много емоции и усмивки!
Ах, Нинче, как ми се хапва нещо подобно, но уви, на диета съм .. Остава ми само да се наслаждавам на хубавите ти снимки и да преглъщам. Виртуално си вземам едно парченце ;)
ОтговорИзтриванеНинче, .....винаги идвам в твоето уютно блогче и си опитвам от твоите вкуснотийки!Прекрасна кулинарка си, ....пълна с много идеи и кулинарни фантазии! Баничката ти е страхотна! И ...варианта с коприва много ми хареса! Прегръщам те сърдечно и ти желая много настроение и любов през новата седмица!
ОтговорИзтриванеНинка и в моите тефтери е като мързелива баница и домашните много си падат по нея. Чудесна се е получила, а и варианта с коприва ми допада. Поздравления!
ОтговорИзтриванеХубав да е деня ти!
Нинка, с коприва не съм правила, но виж със спанак ще пробвам. Без друго замислям тези дни да правя солен кекс в къщи, даваш ми страхотна идея, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеО, солената и ние често я приготвяме. Бързо става и е много вкусна:)
ОтговорИзтриване