Една лека и свежа салата,наподобяваща салата Цезар заради пилешкото в нея. Предложението е на Лидл и много ми допадна, тъй като съчетава вкусовете на всички у дома. Много ми е лесно с тази салата. Трудно успявам да убедя сина ми да яде салати, но щом има панирано пилешко в нея - първи е на масата.
Необходими продукти:
- салата Айсберг
- зелена салата
- 100 г чери домати
- 50 г сладка царевица от консерва
- маслини
- 500 г пилешко филе- пеперуда или бон филенца по желание
- 80 мл зехтин или олио
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- корнфлейкс или галета за паниране на пилешкото месо
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер на вкус. Аз предпочетам да използвам пилешко тип пеперуда, разрязвам двете половини и ги оставям цели. В купа разбийте яйцето, а в друг съд пригответе корнфлейкса предварително натрошен. Загрейте 50 мл от мазнината и панирайте месото като го потопите първо в яйцето и след това в корнфлейкса. Готовите панирани филенца отцедете върху кухненска хартия.
Измийте и нарежете салатите и чери доматите на половинки. Разпределете ги на порции в чинии за сервиране. Добавете царевицата. Пилешкото филе нарежете на филийки и подредете върху салатите. Украсете с няколко маслини и овкусете със зехтин, балсамов оцет и сол.
Можете да направите дресинг по желание и с него да овкусите салатата.
Източник