От известно време в кварталния супермаркет зареждат кладница. Доста време я обикалях и хем ми се иска да я опитам, хем не зная какво да я правя. Не познавах този вид гъба и ми беше интересен нейния вкус. Накрая направих като онзи,който първо си купил копче и после си ушил балтон.Купих кладницата и започнах да тьрся рецепта. От многото идеи сътворих вкусни гъбки с масло,чесън и копър.
Необходими продукти:
300 гр. кладница
1 с.л. олио
50 гр.краве масло
100 гр. кашкавал
1/2 вр. копър
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги нарежете на по-дребни парчета.
В тиган загрейте 1 с.л. олио и 50 гр. масло и прибавете гъбите. Задушете за 2-3 минути и добавете 1/2 чаена чаша вода.Задушавайте гъбите докато омекнат. Посолете малко (тези гъби не поемат много сол) и овкусете с млян черен пипер. Свалете тигана с гъбите от огъня. Добавете ситно нарязания копър и двете скилидки счукан чесън. Прехвърлете гъбките в тавичка и запечете в предварително загрята на 220-230 градуса фурна около 20-30 минути- да останат на мазнина и не много воднисти. Преди сервиране настържете кашкавал и поръсете с копър.
И аз така преди време все я заобикалях, но след като се престраших и пробвах останах учудена от вкуса. Все едно хапваш месо:). Интересна работа. Чудесна рецепта, Нинче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРазкошно е!
ОтговорИзтриванеРазсмя ме копчето с балтона, но щом си намерила точната рецепта всичко си е на място :))!
ОтговорИзтриванеИзглежда много, много вкусно, Нинка!
Поздрави!
Чудесно изглежда, Нинка!
ОтговорИзтриванеПреди време бях купила и я отписах тази гъба, но бяха големи, може би заради това. Но скоро видях на "самообслужване" в един супермаркет и си избрах малки. Ееее разликата е огромна, много ми харесаха така и със сигурност пак ще купувам и ще направя и твоите.
Поздрави!
Нинка, без значение, кое е първото вдъхновение,
ОтговорИзтриванеизглежда и звучи чудесно като рецепта. Харесва ми и благодаря за идеята.
Поздрави и усмихната нова седмица, Диана
Ако са домашно отгледани в смисъл дебели и по големи стават и за паниране
ОтговорИзтриване