Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 16 декември 2011 г.

Питка по идея на Валентина Цуркан



Сигурно малко са хората из кулинарното блог-пространство, които да не са попадали на поне една снимка от Валентина Цуркан.
Не ме подмина и мен тази мания, но поради ангажименти самата питка ви я показвам чак сега. Откакто открих тестото на Хриси ,отказах се да ползвам друго и винаги крайния резултат е много вкусен. Рецептата можете да видите ТУК, в друга моя публикация.

Ето и в полуготов етап :


Бях се настроила за много трудно изпълнение, но се оказа, че не се искат толкова специфични умения. Тестото е разделено на 6 топки, разточени на 6 кори. Всяка е намазана с олио и са наредени една върху друга. Разрязах на 6 лъча без да се срязват в основата. В средата на всеки получен триъгълник направих разрез и се подпъхват краишата в получената дупка. Единия край се завива наляво, другия-надясно. Чака се да втаса и се пече на умерена фурна.
Разбира се, оформянето е въпрос на фантазия и личен усет!

12 коментара:

  1. Нинче, как ги сучете и въртите тези пити не знам!? Възхищавам ти се! Това все още ми се струва друго измерение. Невероятно красива е! Поздравявам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче,питката ти е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  3. Candy, не е никак трудно. И аз се нагласих за висш пилотаж, но се оказа много лесно. Опитай.Дори да изхабиш малко тесто, следващия път ще се получи перфектно.
    Нели,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Нинка, от известно време ми се прави нещичко от тесто, и като гледам разкошната ти питка ще се захващам май :) Чудесно изпълнение :))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. НИНЧЕ, СТРАХОТНА ПИТКА!!!
    Много е красива, пухкава и силичи мее била и много вкусна.
    Браво Нинче за майсторлъка.
    Прегръдки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Попадали сме, попадали сме, но никога не мога да засуча такива произведения, затова само цъкам с език, както ще направя и сега;-)
    Поздравления за което!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Нинка, това е висш пилотаж! Просто красота! Не мисля, че скоро ще опитам да направя нещо подобно, но ще се възхищавам на твоето произведение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Питката е чудесна ,Нинче ! Браво и сърдечни комплименти ! Ама и на мен ми се струва труднооооо .... правя питки ама едни такива обикновенни :)! Май няма да се справя с тази :) !
    Хубав уикенд !

    ОтговорИзтриване
  9. Как така неможете и няма да се справите? Няма такива работи. Всички вие имате прекрасни неща приготвени и не би могла една питка да ви се опъне. Просто повярвайте в себе си и всичко ще се получи перфектно.А кой с каквото може ще помага,ако изобщо се наложи.
    Благодаря ви за стимулиращите коментари и се радвам,че сте ми на гости!

    ОтговорИзтриване
  10. Много красива питка:) И на мен са ми висш пилотаж тия засукани питки:)
    Поздравления!:)

    ОтговорИзтриване
  11. Нинче,станала е перфектна,браво!Харесва ми,че е и пухкава,осве че има хубав релеф,защото така и визията,и вкуса са в хармония!Много ти се отдават тестените!

    Хубава неделя и весела Коледа пожелавам на теб и семейството ти!

    ОтговорИзтриване
  12. Нинче питката е разкошна,много красива и пухкава
    вниманието ми отдавна бе привлечено от тази дама със златни ръце и се радвам ,че българките сме на това ниво в кулинарията
    браво
    заповядай при мен за едно коледно предизвикателство http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html
    желая ти спокойни сънища и прекрасна неделя
    прегръдки

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...