- 1 яйце
- 1 чаена чаша + още малко(1/4 от чашата) мека свинска мас
- 1 к.ч. пудра захар
- 1 ванилия
- около 500 гр.брашно
Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията
петък, 23 декември 2011 г.
Бели сладки
Продължавам с още едно "бяло" снежно сладко изкушение. Пак от много години изпитано, вкусно и топящо се в устата. Ще бъда много кратка и директно преминавам към необходимите продукти
Яйцето се разбива добре. Прибавя се размекната мас към него и се бърка с ръка. Добавете пудрата захар и разбъркайте до пухкава смес. Ароматизирайте с ванилията. Пресейте брашното и замесете средно меко тесто, което да е гладко и да се моделира лесно. Оформят се топчета с големината на орех и се пекат до порозовяване. Още горещи се наръсват обилно с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
НИНЧЕ, ние двете май сме се наговорили аааа..
ОтговорИзтриванеТоку що и аз свърших печенето им :)))
Твоите са станали прекрасни и знам :))... много, много вкусни.
Прекрасни празници ти пожелавам за теб и семейството ти миличка!
КАТО СНЕЖНИ ТОПКИ!ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА КОЛЕДА!
ОтговорИзтриванеНинче, весели празници! Ще са и много вкусни с толкова прекрасни изкушения! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа!
ОтговорИзтриванеЧЕСТИТА КОЛЕДА!
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!
Честито Рождество Христово, Нина!
ОтговорИзтриванеПрекрасни, много тематични коледни сладки.
Сърдечни пожелания за здраве, мир и любов, радост и много щастие.
Весели, светли и благословени празници, Диана