Открих топлата вода тази година с тези шоколадови сладки :)
Хората от 2 години ги приготвят и хвалят, а аз все ги подминавах. До скоро! Но ще поправя грешката си и живот и здраве всяка година ще присъстват на коледната ни трапеза. Божествени са, страшно меки, топящи се в устата и с много шоколадов вкус. Такива , каквито единия член на семейството си ги поръча.
Нямат нужда от специално представяне. Прекалено са известни, с много страхотни отзиви.
От една доза излизат около 40 бисквитки ( моите бяха 36).
Необходими продукти:
- 200 г начупен шоколад
- 90 г краве масло
- 110 г захар
- щипка сол
- 3 яйца
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 210 г брашно
- 25 г какао на прах (горчиво)
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 3/4 ч. ч. (188 г) пудра захар
Разтопява се на водна баня шоколада и маслото. Маха се от огъня, леко се охлажда и се добавя захарта. Аз използвах пудра захар за по-лесно стопяване. Едно по едно се добавят яйцата като се бие с миксер. Като се поеме едното яйце, тогава се одбавя следващото. Сложете и ванилията. Брашното се пресява, какаото, бакпулвера и солта и се прибавят към шоколадовата смес. Омесвате добре и оставете за 1 час покрито с фолио в хладилника да се стегне. (Аз ги правих по-късните часове и се наложи да ги оставя до сутринта). На сутринта сместа беше се стегнала и лесно се работеше с нея.
Включете фурната на 160 градуса ( на мен ми се разляха прекалено много на 160 и следващите пекох на 200 градуса).
В чиния сложете пудрата захар. Тавата застелете с пекарска хартия или намазнете.
С помощта на чаена лъжичка се отчупва от сместа, оформят се с ръце топчета. Оваляйте ги обилно в пудрата захар и подредете на около 4 см. едно от друго в тавата. Пекат се 10-15 минути до разпукването им. От вътре остават меки,а отгоре леко подсъхнали. Горещите сладки се оставят 2 мин в тавата леко да се охладят и чак тогава се нареждат в поднос.
Може да ги съхраните в затворени кутии.
Източник
Нинче прелест е това!!! Вкусни и красиви са тези бисквитки! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеНинче,станали са ти повече от идеални трюфелчетата!Имат обем,не са се разляли,направо мечта и наслада!Съвсем ме подканваш да ги насроча за скоро време.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Нинче, наистина са страхотни! Едни от най-любимите ми бисквити са тези! А твоите са станали такива едни примамливо напукани и със снежна премяна :) Поздрави и Весели празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавие думи.
ОтговорИзтриванеЕликсирче,разлятите са замаскирани:0 Но надути или разляти-страхотни са. Колкото повече стоят, толкова по-меки и наситено шоколадови стават.Бях подготвена за сухи сладки, които е чакам с дни да омекнат. Изненадата беше повече от приятна!
Нинче, чудни са! Записвам ги веднага!
ОтговорИзтриванеИмам само една молба, увеличи малко шрифта на публикациите, че се изгледах, докато изчета всичко докрай:) Пуста баба, пък очелки няма:)
Traiana, извинявам се за дребния шрифт. Нещо не успях да оправя настройките,незнайно защо.И на мен ми е ситно,но обещавам да се помъча още малко.
ОтговорИзтриванеУспях!
ОтговорИзтриване