Съвсем наскоро опитах тази салата и останах очарована от лекия и наситен аромат на пресни магданоз и копър. Нямам представа защо се нарича турска, нито кой е първоизточника. Много бързо се превърна в любима у дома и често присъства на трапезата ни.
Приготвя се изключително лесно и бързо.
Необходими са :
- 1 кутийка (около 400 гр.) консервиран червен боб
- 1 кутиийка (около 400 гр.) сладка царевица
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- няколко стръка пресен лук
около 30 мл зехтин
щипка сол
Бобът и царевицата се отцеждат от сока в консервите и се промиват с вода в гевгир. Зелените подправки се нарязват на ситно и се смесват с боба и царевицата.
В отделна купичка се смесват съставките за дресинга, разбъркват се добре и салатата се полива. Ако е необходимо подправете по ваш вкус салатата. Количествата зехтин и лимон са ориентировъчни.
Никога не съм я пробвала Нинче, но опрделено звучи вкусно, а и е много красива:)
ОтговорИзтриванеХубава седмица:)
Нинче, ти къде се изгуби пиле ...домъчня ми за тебе.
ОтговорИзтриванеСалатката ти е прелест много обичам такива .
Силно те прегръщам и хубава седмица!
Нинче,тази твоя кулинарна муза много често си взима отпуска,ще й дърпаме ушите! :))
ОтговорИзтриванеЧудесна салатка си ни представила днес!
Пожелавам ти един много ползотворен ден!
Чудесно предложение! Още днес ще пробвам тази салатка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Момичета,тук съм,непрекъснато ви следя, но вече двама се борим за компютъра и малкия много трудно отстъпва място пред него :) Затова публикациите ми нещо се бавят.
ОтговорИзтриванеМного свежо предложение! Комбинацията звучи доста обещаващо и мисля да я пробвам! Благодаря за рецептата! Приятна седмица!
ОтговорИзтриване