Много обичаме разни "гъдели" с чаша студена бира, особено в летните горещини. Правила съм и други вариации на пълнени и панирани палачинки или запечени. Тези много ми допаднаха и обезателно ще ги повторя отново, дори ще ги включа в подходящите топли предястия за гости.
Рецептата е от сп. "Меню", нямам представа има ли си друг автор. Ако желаете, можете да надникнете и в оригинала.
Продуктите са за 4 порции.
За палачинките
- 1 яйце
- 6 с.л. брашно
- 250 мл газирана вода
- 1/2 ч.л. сол
- 50 г сирене тип дунавия
- 30 г топено сирене
- 30 г пушено сирене
- 2 с. л. настърган кашкавал
- 1 с. л. нарязан магданоз
- черен пипер на вкус
- 1 яйце
- 2 с. л. брашно
- 3 с. л. галета
- 1 с. л.мак
- 1 с. л. сусам
- олио за пържене
Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки. Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета. (аз замених пушеното сирене и кашкавала с 50 грама пушен кашкавал). Количеството на продуктите за пълнежа ги увеличих малко, тъй като ми се видяха недостатъчни. Също така, реших да не ги завивам на пакетчета, а на рулца. Преметнах двата странични края навътре и навих на рулца. Плънката нанесох по цялата палачинка, за да се усеща.
Рулцата ( пакетчетата) се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата по ваш избор.
източник
Нина, много обичам палачинки във всякакви варианти - солени, сладки, американски, пържени, запечени и т.н..Твоите изглеждат наистина вкусни!
ОтговорИзтриванеСтрашно вкусни се оказаха и на другия ден. Но 4 палачинки бяха твърде недостатъчни за нас.
ОтговорИзтриване