Една стара рецепта, изрязана от някой вестник и забравена с години. Дойде и нейния ред около приготовленията за Великден.
Най-щастлив се оказа помощник-готвача.
- 4 яйца
- 150 гр. масло
- 2 к.ч. олио
- 2 ч.ч. захар
- 1 коф. кисело мляко
- 1 бакпулвер
- 1/2 ч.л. хлебна сода
- 1 кг брашно
- 1 ванилия
Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче. Прибавяме яйцата, захарта, олиото, маслото и ванилията. В киселото мляко разтваряме бакпулвера и содата. Омесваме меко тесто. Разточваме го на кора с дебелина 1 пръст. Изрязваме с формички курабии и ги нареждаме в намазнена тава. Отгоре ги намазваме с жълтък и поръсваме с кристална захар. Печем в силна фурна-220 градуса, до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар