Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

петък, 26 юли 2013 г.

Механджийски кюфтета с кашкавал


 Необходими продукти:

500 гр кайма
100 гр кашкавал
5-6 средно големи картофа
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
чубрица
магданоз
1-2 с.л. олио
копър за поръсване


Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Сложете ги в тава, посолете на вкус. Налейте 150-200 мл вода и полейте с 1-2 с.л. олио. Осолете с 1-2 щипки сол или според вкуса ви. Може да сложите и някаква подправка за картофи. Печете картофите 20-30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време овкусете и омесете каймата с червен и черен пипер, чубрица и няколко стръкчета наситнен магданоз. Ако има нужда добавете и сол. Разделете каймата на 4 части. От всяка част оформете на намазана с олио дъска елипсовидна питка. В средата сложете парчета кашкавал и с краищата загърнете кашкавала да се получи като гнездо. Опитайте се да запазите елипсовидната форма.
Извадете тавата с картофите и върху тях подредете кюфтетата. Върнете във фурната и печете още 20-30 мин. или до пълна готовност.





/по идея на Магги/

4 коментара:

  1. Много са вкусни! Още повече в съчетание с картофките!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей такива работи(ястия)харесвам....Прекрасни кюфтенца и вкусна гарнитурка..:))Поздравления,Нинче!

    ОтговорИзтриване
  3. Нинче, чудни са! Наистина страхотно ястие! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ухае отново тук,Нинка!Страхотно предложение от теб!Обичам такива пълнени гнезденца!Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...