Необходими продукти:
500 гр кайма
100 гр кашкавал
5-6 средно големи картофа
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
чубрица
магданоз
1-2 с.л. олио
копър за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Сложете ги в тава, посолете на вкус. Налейте 150-200 мл вода и полейте с 1-2 с.л. олио. Осолете с 1-2 щипки сол или според вкуса ви. Може да сложите и някаква подправка за картофи. Печете картофите 20-30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
През това време овкусете и омесете каймата с червен и черен пипер, чубрица и няколко стръкчета наситнен магданоз. Ако има нужда добавете и сол. Разделете каймата на 4 части. От всяка част оформете на намазана с олио дъска елипсовидна питка. В средата сложете парчета кашкавал и с краищата загърнете кашкавала да се получи като гнездо. Опитайте се да запазите елипсовидната форма.
Извадете тавата с картофите и върху тях подредете кюфтетата. Върнете във фурната и печете още 20-30 мин. или до пълна готовност.
/по идея на Магги/
Много са вкусни! Още повече в съчетание с картофките!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ей такива работи(ястия)харесвам....Прекрасни кюфтенца и вкусна гарнитурка..:))Поздравления,Нинче!
ОтговорИзтриванеНинче, чудни са! Наистина страхотно ястие! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного вкусно ухае отново тук,Нинка!Страхотно предложение от теб!Обичам такива пълнени гнезденца!Поздрави!
ОтговорИзтриване