Бях забравила за това лесно и бързо руло. От години отлежава рецептата из пожълтелите тефтери и тъй като все надничам към новите десерти, позабравих изпитаните стари. Много елементарно се приготвя и са ви нужни малко бисквити без дупки , някакъв домашен по- кисел мармалад и много малко масло. И докато гледате телевизия можете да го намажете. А на сутринта ще имате перфектното руло за кафе или за гости. Аз използвам домашно приготвен мармалад от сини сливи. Предполагам, че ще е вкусно и с друг вид сладко, но само този ми е малко по- гъст и подходящ за рула и кифлички.
Необходими са ви:
1 пакет бисквити без дупка ( успях да намеря такива на диабетичния щанд с овесени ядки, но рулото пак си стана идеално ,макар и твърди да са )
около 200 грама мармалад от сини сливи ( или какъвто ви се намира )
50 грама краве масло със стайна температура
Слепете с мармалад една по една всички бисквити на дълго руло. В началото е лесно да ги държите в ръцете, но после слагам рулото легнало.
След като залепите всички бисквити, намажете отвън цялото руло с мармалад и върху него намажете с размекнатото масло. Идеята е маслото да предпази мармалада от изсъхване.
Сложете бисквитеното руло в подходяща чиния и го завийте с фолио за свежо съхранение.
Оставете една нощ в хладилника да омекнат бисквитите.
За по-красиво го поднесете разрязано по диагонал. Съхранявайте го завито в хладилника, а и изстудено е много по-вкусно.
Докато внукът беше ученик често ме караше за закуска да му правя такова руло. Наистина е стара рецепта, но спорен и вкусен десерт!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Нинче,идвам с кафето,режи едно колелце и на мен,страхотно рулце!Хубава сряда да ти е!
ОтговорИзтриванеМного обичам такова руло. Не съм правила от години, но добре ме подсещаш :)
ОтговорИзтриванеАз го овалвам в смлени орехи.
Илианка, добре че и ти ме подсети за орехите. Другия път ще овалям рулото в тях.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че ви върнах към нещо старо позабравено,но вкусно.
Знам го , знам това руло :)....една повредена фурна преди години , ни караше все такова да ядем :) ! Но пък вкусно и идеално за кефе !
ОтговорИзтриванеНинка , имам няколко въпроса към теб и те чакам тук : http://buonafurcettaivana.blogspot.it/2013/07/blog-post_26.html за отговори !
Хубаво лято !
Супер идея!
ОтговорИзтриване